Publisert 4. februar 2000

Align kjøper opp Origo Engineering i Kristiansand, og sammen skal de bli til Origo Solutions. Det nye selskapet har høye ambisjoner.

Origo Engineering etablerte seg i 2000 og utviklet seg til en teknologi- og totalleverandør av prosesskontroll og sikkerhetssystem til olje- og gassindustrien.

Sammenslått med Bjørge Safety Systems, Aligns heleide datterselskap, skal det nye selskapet bli en aktør innenfor kontroll- og sikkerhetssystem for både nasjonale og internasjonale prosjekt.

Origo Solutions vil bestå av cirka 75 ansatte og skal ledes av Jarle øygarden, administrerende direktør i dagens Bjørge Safety Systems.

– Fusjonen er i tråd med Align sin strategi og vil styrke vår kjernevirksomhet gjennom økt kompetanse, flere produkt og løsninger samt tilgang til nye kunder og nye markeder, sier Erik Christensen, konsernsjef i Align, i en pressemelding.

Selskapet venter nå på en godkjenning fra Konkurransetilsynet, men vil alt starte på fusjonsarbeidet.

– Det er to organisasjoner som passer godt sammen som nå integreres i et felles selskap. Origo Engineering har bred ingeniørkompetanse og komplimenterer Bjørge Safety Systems sin spisskompetanse på uavhengige sikkerhetssystem på en god måte, legger øygarden til.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger