Publisert 20. november 2014

– Det er ikke tvil om at dette er et svar på leverandørindustriens utfordring om å gjøre modifikasjonsprosjekter innen teknisk sikkerhet billigere og mindre komplekse, sier Tor Magne Madsen i Align Nexus., Tor Magne Madsen i Align Nexus. (Foto: Lokomotive Media AS)

Align har i dag Fire Protection Engineering, Sontum Fire &S afety, Eureka Pumps og Origo Solutions i porteføljen av selskaper. Under ONS ble det siste tilskuddet av selskap i gruppen lansert; Align Nexus, som blir en videreføring av Origo Solutions’ EPCI-avdeling.

– Skal være limet mellom selskapene
Det nyopprettede selskapet blir Align sin gjennomføringsmuskel for å ta en større del av prosjektene innen teknisk sikkerhet – fra studie, gjennomføring og tilbake til driftsfasen.

– Det skal være limet i Align-selskapene og gi tettere samhandling mellom selskapene enn det tidligere har vært, sier Tor Magne Madsen, salg og markedsdirektør i Align Nexus, til Petro Media News.

Selskapet skal redusere kostnader ved å jobbe smartere og mer effektivt, gjennom konseptet Total Technical Safety™.

Align Nexus vil bestå av ingeniører med spesialkompetanse inn mot studier og gjennomføring, inkludert installasjon og commissioning av tekniske sikkerhetsprosjekter, og integrere spesialkompetansen som sitter i de ulike Align-selskapene inn i sin prosjektportefølje.

Hovedfokuset til Align Nexus skal være norsk sokkel, og kundene vil være de som har plattformer i dag eller trenger oppgradering og modifikasjoner av eksisterende sikkerhetssystemer som for eksempel brannvann.

Mulig rekrutteringsbehov i 2015
Selskapet skal bruke eksisterende Align-lokasjoner i Stavanger og Kristiansand, og ifølge Madsen vil de ikke ha behov for å rekruttere noen foreløpig.

– Vi har de folkene vi trenger fra søsterselskapene, men vi ser allerede neste år at det kan være behov for en økning på 10-15 prosent av kapasitetsnivået, avslutter han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger