Publisert 4. februar 2000

Norse Cutting & Abandonment AS (NCA) har sikret seg tre betydelige kontrakter for fjerning av brønner og plattformer i Nordsjøen og Midtøsten. Totalverdi er på mer enn 100 millioner kroner.

BP har tildelt NCA en kontrakt for fjerning av 22 brønner på Miller-plattformen i Nordsjøen. Arbeidet består av kutting av alle foringsrør på havbunnen og løfte og dele opp brønnene for videretransport til land.

For kontrakt nummer to har Heerema Marine Contractors tildelt NCA en kontrakt for kuttetjenester på Ekofisk-prosjektet. Arbeidet her vil starte våren 2009, og er ansett som det største fjerningsprosjektet som pågår i Nordsjøen.

Den tredje kontrakten er tildelt av et Midtøsten-basert oljeselskap og er en langtidskontrakt for Conductor Slot Recovery-tjenester.

Styrker selskapet
Administrerende direktør i NCA, Carl Lieungh, bekrefter at kontraktene utgjør en betydelig styrke for selskapet.

– Disse kontraktene og inntektene de gir er naturligvis en stor trygghet for oss og gir oss gode ordrereserver i et relativt usikkert marked. Det gjør det enklere for oss å drifte selskapet framover, sier Lieungh til Oilinfo.

NCA-sjefen forklarer at kontraktarbeidet har pågått i lenger tid, i en god dialog med de aktuelle selskapene.

– Nå har arbeidet materialisert seg i form av disse kontraktene, og det viser at vår teknologi samt flinke mennesker som har arbeidet med gode kostnadsmessige løsninger har gitt resultater.

Dubai-kontrakt
Lieungh kan fortelle at kontrakten i Midtøsten er med et Dubai-basert oljefirma, og er et resultat av en bevisst satsing i området. Arbeidet skiller seg også noe fra de øvrige kontraktene, som kun gjelder fjerning av plattformer og brønner.

– Denne kontrakten er et gjennombrudd for våre Conductor Slot Recovery-tjenester, som gjør det mulig å øke utvinningen fra produserende felt, sier Lieungh.

Alle kontraktene blir utført med NCAs patenterte utstyr for kutting og fjerning av brønner og plattformer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger