Publisert 17. november 2005

Hovedredningssentralens Sea King-helikoptre er satt på bakken etter at et helikopter måtte nødlande i Trondheim i natt skriver Adresseavisen.

– Hvis det skjer en ulykke nå må andre instanser trå til. Vi har ingen helikoptre på Ørlandet. Dette er en underlig følelse. Det er veldig skjelden vi er uten beredskap, sier avdelingssjef for 330-skvadronen på Ørlandet.

Ingen i hele Norge
Som følge av nødlandingen på Pirterminalen i morges er nå samtlige av Sea King-redningshelikoptrene i hele Norge satt på bakken. Dette vil si de tre beredskapshelikoptrene på Rygge, Sola og Ørlandet. Samt helikoptrene til Hovedredningssentralen i Nord-Norge. Disse vil ikke få lette før de er kontrollert, etter at et helikopter fra 330-skvadronen på Ørlandet hovedflystasjon opplevde en feil i gearsystemet, som førte til en massiv oljelekkasje i morges.

I 03-tiden måtte Sea Kingen nødlande på Pirterminalen i Trondheim. Med åtte personer om bord, deriblant en pasient, foretok piloten en kontrollert nødlanding mellom Hurtigruta og Tollkammeret.

Trodde det regnet
Den massive oljelekkasjen i rotorsystemet skal ha blitt oppdaget på vei inn fra ett oppdrag i Namsos. Helikopteret var like ved Ladehammeren da en i crewet spurte piloten om det regnet ute.

Parkeringsplassen
– Han fikk beskjed om at dette ikke var tilfelle, og like etter mistet piloten oljetrykket. Han bestemte seg da for å lande på en åpen og opplyst plass – parkeringsplassen på Piren, sier avdelingssjef for 330-skvadronen Birger Austad.

Vakthold
Ingen personer skal ha kommet til skade under landingen, og helikopteret opptar nå rundt 50 parkeringsplasser på Piren. Uniformerte vakter fra Ørland hovedflystasjon vokter nå redningshelikopteret som vil bli stående på stedet ut dagen.

– Vi lover å ta parkeringsbota, sier Austad, og legger til at de beklager å ta tatt opp så mange parkeringsplasser.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger