Publisert 4. februar 2000

Norske teknologistudenter vil aller helst jobbe for Statoil, men også gjerne Aker Solutions og andre selskaper i «oljå».

På listen over attraktive arbeidsplasser for teknologi og ingeniørstudenter ligger også andre selskaper som operere innenfor oljeindustrien. Både Rambøll, Schlumberger, ConocoPhillips, FMC og Reinersten kommer høyt opp på listen over attraktive firmaer.

– Vår sterke posisjon er et resultat av hardt arbeid, stadig tilværelse i den akademiske verden og engasjement. Noe som vises gjennom flere hundre besøk vi gjør hvert år ved høyskoler og universiteter, sier Statoils leder for rekruttering og profilering, Tom Rognstad.

Det er ikke bare innenfor ingeniørfaget at selskaper innenfor oljeindustrien gjør det skarpt på oversikten til Universum. For økonomer er Statoil også på første plass over attraktive arbeidsplasser, mens Aker Solutions havner på en 19. plass, slått av blant annet Utenriksdepartementet og Norges Bank.

Slått av Google
For it-studentene er det derimot søkegiganten Google som troner øverst, men også her gjør Statoil det skarpt og havner på en åttende plass, dette er likevel en nedgang fra tredje plass i 2009. Litt lenger ned på lista finner en igjen også Aker Solutions og Schlumberger.

Statoil tror posisjonen som attraktiv arbeidsgiver er viktig, og forteller at selskapet vil fortsette for å være på topp.

– Det opprettholder vår mulighet til å tiltrekke oss, og rekruttere toppstudenter både i Norge og i utlandet, slik at vi kan tilfredsstille våre fremtidige kompetansebehov, sier Rognstad.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger