Publisert 4. februar 2000

SAR-pilotene fra Macondo, skipskollisjoner, samt kriseberedskap under og etter bombeangrep i Afghanistan, – programmet for årets Beredskapskonferanse er godt og variert.

Presentasjon

-Beredskapskonferansen er et unikt treffpunkt for alle som arbeider med beredskap – enten det er i oljeindustrien, eller i andre næringer, sier Kjetil Hjertvik, pressekontakt for konferansen og informasjonssjef i OLF.

Beredskapskonferansen er et samarbeid mellom OLF (Oljeindustriens Landsforening), IE (Industri Energi), Ptil (Petroleumstilsynet), OFFB (Operatørenes forening for beredskap) og PetroMedia. Konferansen har etablert seg som en arena for nasjonal og internasjonal erfaringsutveksling og samarbeide om beredskap med fokus på offshore- og annen maritim relatert virksomhet. Her møtes personer, organisasjoner og bedrifter som er engasjert i sivil beredskap for natur og liv; for å høre forelesere med høy faglig kompetanse; for å få nye ideer og videreutvikle beredskapsløsninger. I år, 9. og 10. juni, arrangeres den for tredje gang, og vertsby er Stavanger.

Bredt program
årets program er bredt sammensatt og fokuserer både på de overordnede beredskapsmessige utfordringer, så vel som erfaringsoverføring på tvers av industrier og kommunikasjon og krisehåndtering. Som vanlig har man fått tak i forelesere fra øverste hylle. Listen over foredragsholdere er lang, men her er et lite utvalg:

De frammøtte vil for eksempel kunne høre Avdelingsdirektør Knut Anders Moi fra Justis- og Politidepartementet snakke om «Samspillet mellom det offentlige, de frivillige og det private i nasjonal beredskap.»

Mange vil ha stor interesse av presentasjonen fra besetningen på et av de amerikanske SAR-helikoptrene som jobbet på ulykkesstedet i forbindelse med Macondo-utblåsningen og redningsoperasjonen der. Dette følges opp av Morten Haug Emilsen og Thomas Selbekk fra Add Wellflow as, som deler erfaringer fra drepe- og granskningsteamene, med spesielt fokus på beredskapsmesseige utfordringer.

Bomber og Barentshav
Videre vil administrerende direktør Terje Overvik fra GDF SUEZ E&P Norge fortelle om etablering av beredskap i selskapet, mens oberst Rune Solberg vil fortelle om kriseberedskap, ledelse og oppfølging av kolleger etter bombeangrep i Afghanistan.

I tillegg vil sjefingeniør Roger Leonhardsen fra Ptil og avdelingsdirektør Bjørn E. Pedersen fra Sjøfartsdirektoratets felles foredrag om «Big Orange VII» -hendelsen sikkert heve noen øyenbryn. Også temaet «Beredskap i Nordområdene,» ytterligere aktualisert gjennom delelinjeavtalen, Skrugard-funnet og den rekordhøye leteaktiviteten i Barentshavet, bli fulgt med stor interesse.

-Alle som arbeider med beredskap har godt av å møte andre for å lære hvordan arbeidet kan gjøres enda bedre. Beredskapskonferansen har tatt mål av seg av være en slik møteplass, sier Kjetil Hjertvik.

Les mer om Beredskapskonferansen her.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger