Publisert 4. februar 2000

Alstom Norway har sikret seg en kontrakt med StatoilHydro på vegne av TCM-partnerne for bygging av et demonstrasjonsanlegg for CO2-fangst ved European CO2 Technology Centre Mongstad. Verdien på kontrakten er satt til 580 millioner kroner.

Anlegget vil være verdens første demonstrasjonsanlegg av sitt slag, og håndterer avgass fra et gassfyrt kraftverk ved bruk av Alstoms karbonatteknologi.

Alstom skal levere og installere demonstrasjonsanlegget, som etter planene skal være i drift i løpet av november 2011.

– Gjennom samarbeid med norske kunder og basert på norske myndigheters krav, har vi tidligere utviklet rense/gjenvinningsanlegg for aluminiumsindustrien og renseteknologi for å hindre sur nedbør. Denne teknologien har vi nå eksportert til en lang rekke land, for eksempel Kina, der behovet for renseanlegg er mye større enn i Norge. Vår neste utfordring er CO2; den utfordringen tar vi og vi satser på at historien vil gjenta seg, sier administrerende direktør i Alstom Norway, Arne Ellestad, i en pressemelding, ifølge Aftenbladet.no.

Testanlegget ved Mongstad er ikke bare det første, men også verdens største planlagte demonstrasjonsanlegg for CO2-fangst. Anlegget vil ha en årlig kapasitet på opp til 100.000 tonn CO2, hvorav Alstoms karbonatteknologi vil fange 80.000 tonn per år.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger