Publisert 16. april 2007

Ledelsen i rederiet satt sammen med fire av de pårørende av de savnede sjømennene da de fikk beskjed om at «Bourbon Dolphin» var sunket.

NTB

– Det eneste vi bryr oss om nå er å være sammen med de pårørende som er her. De som ventet i håp om å få med seg noen å ta med hjem til en grav, sier Trond Myklebust, direktør i rederiet Bourbon Offshore.

Muligheten borte
De fleste pårørende og overlevende var reist hjem til Norge allerede. Men det var fortsatt fire pårørende igjen i Lerwick i Shetland søndag kveld da båten sank. Ledelsen i rederiet satt sammen med dem da beskjeden kom rett før 22-tiden lokal tid.

«Bourbon Dolphin» gikk ned på bort imot 1.100 meters dyp. Muligheten for å få hentet opp båten eller noen av de fem savnede som kan være om bord er nå borte.
– Vi skal ikke spekulere for muligheten, men det sier seg selv, sier rederidirektøren.

Løs fra riggen
– Båten var fullstendig løsnet fra riggen da den sank. Den hadde tippet litt forover og litt sideveis og ganske raskt etterpå gikk den ned, sier Myklebust.

Det skal ifølge rederiet ikke ha blitt gjort noe som skal ha utløst det som skjedde, og slepet hadde ikke startet. Planen var at selve forflytningen skulle skje når lyset kom mandag morgen.

Talskvinne Claudia van Andel i det nederlandske bergingsselskapet Smit sier til NTB søndag kveld at grov sjø kan ha vært en medvirkende årsak til at skipet sank.
– Dårlig vær kan være årsaken. Vi har bølger på 4-5 meters høyde. Men jeg kan ikke bekrefte om dette er årsaken, sier van Andel.

– Kjempesjokk
– Båtene som lå rundt ble liggende der, og de fulgte situasjonen. Det var ingenting som fløt opp ifra båten, sier Myklebust.

– Det var et kjempesjokk. De som er her hadde hatt et sterkt håp om at slepet skulle kunne fullføres. De hadde forberedt seg på ulike ting, men dette var et sjokk, sa personalkonsulent for rederiet, Erhard Hermansen søndag kveld.

– Vi vil bruke også resten av kvelden sammen med dem som trenger oss. Det er de rent menneskelige tingene som har prioritet.

Fem savnet
Ankerhåndteringsbåten «Bourbon Dolphin» kantret torsdag, like ved boreriggen «Transocean Rather» utenfor kysten av Shetland.

Sju av mannskapet på 15 er funnet i livet etter ulykken. Tre er bekreftet omkommet, og fem er fortsatt savnet.

Høye bølger i området gjorde det imidlertid ikke forsvarlig å sende dykkere ned for å undersøke skipet og lete etter de savnede.

Nå er alt håp om å finne overlevende ute.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger