Publisert 26. mars 2007

Ombyggingen av Alvheim-skipet har tatt lenger tid enn ventet. Oppstarten av produksjonen er derfor utsatt fra første kvartal til slutten av andre kvartal, opplyser operatøren Marathon til Petro.no.

Tekst og foto: Astri Sivertsen

Alvheim-skipet blir liggende i
Haugesund en stund til.

Feltet blir bygget ut med havbunnsinnstallasjoner knyttet opp mot et produksjons- og oljelagringsskip. Det tidligere tankskipet «Odin» har ligget i dokk hos selskapet Aibel – tidligere Vetco Aibel – i Haugesund siden i mars i fjor. Der blir det bygget om før det slepes ut til feltet.

– Det viste seg at det var mer arbeid å gjøre på skipet enn vi hadde trodd, sier administrerende direktør Roger Wilson i Marathon Petroleum Norge.

Han legger til at i det i dagens marked dessuten er vanskelig å få tak i folk med den riktige kompetansen, særlig når det jobbes under stramme tidsrammer.

– Vi har derfor vært nødt til å revidere prosjektplanen, og vi regner med å starte opp produksjonen i slutten av annet kvartal, sier Wilson.

Han legger til at det ikke har vært store problemer forbundet med ombyggingen, men at det alltid vil dukke opp uforutsette ting underveis.

– Vi har bedt Aibel om å utføre flere oppgaver, sier Wilson. Verftet har nå fått et nytt oppdrag som medfører arbeid på det elektriske distribusjonssystemet og alle kontrollsystemer ombord, i tillegg til dieselmotorer og hovedturbinene ombord på skipet. Dette oppdraget starter i disse dager, forteller Wilson.

Skipet vil derfor bli liggende i Haugesund en stund framover. Wilson regner med at det dessuten vil gå med 3-4 uker til å teste systemene ute på feltet før den første oljen kan tas ombord.

Alvheim ligger mellom Heimdal-feltet og den britiske sektorgrensen i Nordsjøen. ConocoPhillips og Lundin er medeiere i de tre produksjonslisensene som Alvheim dekker.

Se også:
Nytt oljeknutepunkt i Nordsjøen

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger