Publisert 4. februar 2000

Produksjonen fra Marathon Petroleums olje- og gassfelt Alvheim i den nordlige delen av Nordsjøen er i gang, ett år forsinket.

Feltpartner Lundin melder i dag at produksjonen fra Alvheim FPSOen (Flolating Production, Storage and Offloading) er i gang. Alvheim FPSOen er en konversjon av MST Odin (Multipurpose Shuttle Tanker), en av Statoils gamle flåte av fartøy som kunne brukes til transport, produksjon eller boring, avhengig av valgte topsides. Akkurat denne er konvertert av Keppel FELS i Singapore, og utrustet hos Aibel i Haugesund.

Alvheim FPSOen har en produksjonskapasitet på 120,000 fat olje per dag, men er ikke ventet å skulle håndtere mer enn 13,500 fat per dag fra Alvheim. Derfor skal skipet, i tillegg til Alvheim-produksjonen, fungere som hub for andre, og mindre, felt i området; StatoilHydros Vilje-felt er allerede linket inn, mens utbyggingsprosjektet Volund er planlagt knyttet opp i 2009.

Ifølge Oljedirektoratet inneholder feltet 25,5 millioner standard kubikkmeter olje og 5,6 milliarder standard kubikkmeter gass.

Andelshavere i Alvheim er: Marathon Petroleum Norge (65 prosent, operatør), Lundin (15 prosent), ConocoPhillips (20 prosent). Feltet inkluderer lisensene PL203, PL088BS og PL036C.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger