Publisert 4. februar 2000

ONS2010: Siden fire selskap dannet Apply i 2008, har de ligget relativt lavt i terrenget. Nå har gruppen vokst til 14 avdelinger med ambisiøse mål om videre vekst. For første gang er de tilstede på en internasjonal oljekonferanse.

STORE BOKSTAVER: Apply slår endelig på stortromma,
etter å ha ligget relativt lavt siden oppstarten i 2008. Konsernsjef
Per Bjørn Habbestad forteller om store vekstmabisjoner
(Foto; MAGNUS BIRKENES)

Applys konsernsjef Per Bjørn Habbestad blir ikke stor under selskapets gigantiske, fargerike A på standen under årets ONS i Stavanger. Applygruppen har vokst jevnt og trutt siden Maritime Systems, North Sea Innovation, Asator og Teknisk Bureau først gikk sammen i et felles eierskap. Etter oppkjøpet av svenske Emtunga i fjor, består selskapet nå av 14 enheter, og velger nå for første gang å slå på den store markedsføringstromma på en internasjonal oljemesse.

– Vi har brukt tiden siden vi startet opp til å samle troppene. Nå er vi klare, sier konsernsjef Habbestad til Oilinfo.

Lett start

Dere startet jo opp idet finanskrisen var i sin spede begynnelse. Hvordan påvirket det den første fasen av vekst og ambisjoner?

– Det var faktisk perfekt timing. Vi fikk sjansen til å gå inn i et rolig marked, og fikk dermed sjansen til å ta alle strukturerte grep, forbedre prosesser og metoder før markedet tok seg opp; dette i motsetning til mange andre aktører, som ble tvunget til å omstrukturere, forklarer Habbestad.

– Dessuten er det veldig få som klarer å pusse på prosessene sine når det går i 130, legger han til.

Skal vise ansikt

I løpet av den første tiden har ikke Apply lagt stor vekt på verken markedsføring eller prangende tilstedeværelse. Likevel har navnet blitt relativt godt kjent i nærområder som Rogaland og Hordaland, og som Habbestad sier: «Alle har sett en Apply-bil».

– Den storstilte satsingen under årets ONS skal gi dette et ansikt, sier Habbestad.

Hvilke mål vil dere ha nådd ved utgangen av året, og hvilke vekstambisjoner har dere for 2011? Er det flere oppkjøp på trappene?

– Vi kommer til å nå en omsetning på tre milliarder kroner i 2010, og i løpet av 2011 skal vi nå målet på fem milliarder. Noe av veksten vil skje organisk, innenfor eksisterende struktur, men vi er også klare for flere oppkjøp. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å vokse innen områder som subsea og nisjemarkeder innen MMO/EPC-segmentet, sier Habbestad til Oilinfo.

Snakker vi om primært norske oppkjøp, eller ser dere også mer mot internasjonale markeder?

– Vi har store ambisjoner om mer internasjonal virksomhet, og da er det naturlig å se på oppkjøpsmuligheter også der. Våre to nye, store internasjonale kontrakter, med Shell i Brunei og BP i Aserbajdsjan, viser at det er et marked for oss. Når det kommer til norsk sektor, har vi selvsagt også ambisjoner om vekst der, spesielt innenfor de to segmentene jeg nevnte. Her er vi etter hvert godt tilstede, slår konsernsjefen fast.

Vekst, organisk eller ikke-organisk, vil sannsynligvis også føre til flere ansettelser?

– Helt klart. Så langt har vi ansatt 130 nye ingeniører bare i år, og i løpet av høsten skal vi ansette rundt 100 til i Bergensområdet, sier Habbestad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger