Publisert 4. februar 2000

(OE2009) 45 prosent av aksjene i Proserv har blitt solgt til det amerikanske investeringsselskapet Intervale Capital. Selskapet har en intensjon om å kjøpe opp hele det norske oljeserviceselskapet.

og Maiken Ree

Intervale Capital er et privat investeringsfirma som arbeider i energisektoren, med et spesielt fokus på mellomstore produksjons- og serviceselskaper.

Proserv blir Intervales første norske selskap, og ifølge det norske selskapet vil Intervale ha en aktiv rolle som aksjonær.

Eierne engasjerer seg
Dette er en del av Intervales strategi, og investeringsselskapets to eiere, Curtis Huff og Charles Cherington, skal begge ha en aktiv rolle i Proserv. Huff vil få en aktiv rolle i Proserv Offshore, mens Cherington skal rette seg mot Proserv Technology-divisjonen, melder selskapet under årets Offshore Europe i Aberdeen. Det er styreleder Morten Bjørnsen i Proserv glad for.

– Det at vi får inn et velrennomert fond med både industrikompetanse og midler til å utvikle selskapet videre, tror jeg må sees på som utelukkende positivt. Vi får engasjerte eier som både har interesse og midler til å bidra til utviklingen av konsernet, sier Bjørnsen til Oilinfo.

Etter det Oilinfo kjenner til ga Intervale rundt 190 millioner kroner for sin eierpost på 45 prosent. Aksjene ble kjøpt fra forskjellige småeiere samt fra obligasjonseiere som fikk konvertert et lån til aksjer tidligere i år.

– De store eiergrupperingene som Canica, Selvaag-familien, Habu og familien Sundt er fortsatt i selskapet med større poster, men det ligger i kortene at Intervale vil overta hele selskapet over tid, forteller Bjørnsen.

Enige aksjonærer
Dette er ifølge styrelederen de andre aksjonærene helt enige i at bør være utviklingen for selskapet.

– De øvrige aksjonærene ser for seg, over tid, å selge til Intervale. Det er viktig å få ro på eiersiden, og de aksjene er sånn sett ikke til salgs til noen andre. Nå skal det blir godt å få konsentrere seg om drift og utvikling av selskapet, og ting ser mye bedre ut nå enn i første kvartal, sier styreformannen til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger