Publisert 19. april 2007

Ett av USAs viktigste fagforbund vurderer å gå sammen med to britiske i verdens første transatlantiske fagorganisasjon. Hvis planen lykkes, kan det bety starten på en ny tidsalder i internasjonalt faglig samarbeid.,NTB

Det Pittsburgh-baserte United Steelworkers forbereder fusjonssamtaler med de britiske forbundene Amicus og Transport and General. Samtalene kan komme i gang allerede i juni, og en avtale kan være på plass i løpet av ett år, meldte nyhetsbyrået AP torsdag.

– Næringslivet globaliseres og den globale kapitalen forsøker å vise muskler. Da må vi forsøke å danne en motvekt, sa United Steelworkers’ leder Leo W. Gerard til amerikanske mediefolk under et besøk i Canada torsdag.

Generalsekretær Derek Simpson i Amicus sier arbeidstakere i ulike land ofte sliter med de samme problemene, og at det fins et sterkt behov for globalt faglig samarbeid. – Noen må ta det første skrittet, tilføyer han.

United Steelworkers har rundt 850.000 medlemmer, mens Amicus organiserer rundt 980.000 og Transport and General nesten 800.000 briter. En fusjon ville altså gi et internasjonalt forbund med godt over 2,5 millioner medlemmer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger