Publisert 4. februar 2000

Analytiker mener Burma inviterer utenforstående inn i olje- og gassektoren, men tror det vil være begrenset interesse for norske leverandører å satse i landet. (Illustrasjonsfoto, arkiv)

Partner i Rystad Energy, Erik Wold, sier til Petro Media News at det i dag produseres mellom 220.000 og 250.000 fat daglig i Burma.

– Dette er omtrent fem prosent av den norske produksjonen. Samtidig er det flere felt under utbygging, samt at en rekke lisenser er lagt ut. Dette betyr helt konkret at noen får rettigheter til å lete, og rettigheter til å produsere. Det ser jeg på som en invitasjon til andre om å komme inn, sier han, og peker på at det allerede er utenlandske selskaper involvert i olje- og gassvirksomheten i landet.

– Av de store selskapene er Chevron og Total inne. I tillegg er regionale selskaper som PTTEP, Petronas, CNPC, og ONGC inne, tillegg til burmesiske Moge, sier han.

LES OGSå:

– Vi ser tegn til demokratisering

Burma, eller Myanmar, er kjent som ett av verdens mest brutale diktaturer. Norge har lenge hatt sanksjoner mot landet, blant annet ved å oppfordre norske bedrifter til ikke å handle med dem. I det siste, etter at den militære regjeringen ble sivil, og etter at flere politiske fanger har blitt satt fri, har også norske myndigheter lettet på sanksjonene, og mener det er riktig å hjelpe landet videre.

Men hvorvidt norske selskaper kommer til å bli aktive i landet, eller om norsk leverandørindustri finner veien dit, er ikke Wold sikker på.

– Investeringsnivået har vokst til 2 milliarder amerikanske dollar årlig. Dette er lavt i forhold til andre land i området, så norske leverandører vil nok først og fremst se på Burma som en mulighet for å utvide allerede etablert virksomhet i området. Samtidig er det meste av aktiviteten på grunt vann, noe som oftest betyr plattformer og lavkostløsninger, og det er ikke først og fremst her norske leverandører har sin styrke, sier Wold.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger