Anbefaler åpning av Barentshavet Sørøst

Publisert 14. juni 2013

Energi- og miljøkomiteen har levert sin anbefaling om åpning av Barentshavet Sørøst til Stortinget. Klif har tidligere advart mot hastverk i området.,Torsdag leverte energi- og miljøkomiteen sin anbefaling til Stortinget om å åpne Barentshavet Sørøst. Det er Stavanger Aftenblad som melder dette på sine nettsider.

Regjeringen innstilte til komiteen i forrige uke at man anbefalte en åpning av disse områdene for petroleumsvirksomhet.Komiteen vedtok på torsdag å innstille på det samme, men rettet ifølge Aftenbladet samtidig kritikk mot regjeringen i forhold til håndteringen rundt spørsmålet om oljeboring i isfylte farvann.

LES OGSÅ:

– Vi lever ikke av å klippe hverandre

– Vi påpeker at dette er et spesielt viktig geologisk område, at vi ikke ønsker boring i iskanten, sier Høyres energipolitiske talskvinne og andre nestleder i komiteen Siri Meling til avisen.

– Vi påpeker også at det er uheldig at regjeringen skaper forvirring rundt definisjonen av hva som er iskanten. Derfor ber vi om å få en avklaring på dette og å få en faglig definisjon på hvordan vi skal oppfatte hvor iskanten går, sier hun videre.

Det er ikke alle som jubler over dette. Blant annet har Klif tidligere advart mot hastverk i Barentshavet Sørøst.

– Beredskapen i området må styrkes, og det bør ikke tildeles lisenser før området er bedre kartlagt, skrev Klif på sine nettsider tidligere i år.

LES OGSÅ:

Klif: – Må ta det rolig i Barentshavet Sørøst

De mener at det må utvises varsomhet ved etablering av petroleumsvirksomhet i områder med sårbar natur og tidvis utfordrende naturforhold. Dette fremgår i Klif sin høringsuttalelse til Olje- og energidepartementets konsekvensutredning for virksomhet i Barentshavet Sørøst.

– Barentshavet sørøst ligger langt mot nord og har et tøft klima, blant annet med fare for ising av installasjoner og utstyr. Drivis og plutselige værforandringer, og lite infrastruktur, kan gjøre oppryddingsarbeid etter akutt forurensning vanskelig, og til tider umulig, sier Ellen Hambro, direktør for Klif.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger