Publisert 4. februar 2000

Gassco anbefaler at olje fra feltene Edvard Grieg og Ivar Aasen ilandføres til oljeterminalen på Sture i Hordaland.

Olje- og energidepartementet (OED) ba i februar 2012 Gassco vurdere ulike infrastrukturløsninger for olje fra fremtidige felt på Utsirahøyden i Nordsjøen. Nå er arbeidet fullført, og det i tett dialog med rettighetshaverne i feltene Edvard Grieg, Ivar Aasen og Johan Sverdrup , samt Oljedirektoratet (OD).

– Gassco har vurdert om en felles transportløsning for felt på Utsirahøyden kan realiseres. En slik fellesløsning med oppstart i 2015 er ikke hensiktsmessig for utviklingen av disse feltene, sier direktør for infrastrukturutvikling i Gassco, Thor Otto Lohne.

Anbefalingen innebærer at olje fra feltene Edvard Grieg og Ivar Aasen transporteres via Grane oljerør til Sture-terminalen i øygarden kommune i Hordaland. Det vil bli bygget en ny rørledning fra Edvard Grieg til Grane oljerør. De to feltene har planlagt oppstart i henholdsvis 2015 og 2016.

Arbeidet med å vurdere alternative infrastrukturløsninger for oljen fra Johan Sverdrup vil pågå fram mot konseptvalg for feltutbyggingen, som planlegges tatt ved utgangen av 2013. Basert på forventningene om volumer fra Johan Sverdrup vurderer Gassco en ny rørledning fra feltet til oljeterminalene på Mongstad eller Sture, som de mest aktuelle alternativene. Det planlegges oppstart av feltet Johan Sverdrup i 2018.

Gasscos anbefaling til OED har tilslutning fra rettighetshaverne i de overfor nevnte feltene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger