Publisert 4. februar 2000

For høye pristilbud kan føre til at den brasilianske statsgiganten Petrobras kan trekke hele anbudsrunden for P-61-plattformen. Det laveste budet på TLPen var på 1,72 milliarder dollar.,Dette melder det brasilianske nyhetsbyrået Estado gjennom Dow Jones Newswire.

En kilde nær prosjektet sier til Estado at anbudene for Tension Leg Plattformen (TLP) var så høye at de spiste opp alle kostnadsbesparelser man hadde regnet med gjennom å velge en slik integrert utbyggingsløsning.

Det laveste budet kom fra Modec, som tilbyr seg å konstruere plattformen for rundt 1,72 milliarder dollar. Floatec vil ha 1,96 milliarder dollar, mens SBM vil ha 2,08 milliarder dollar.

Nå står hele TLP-konseptet i fare. P-61 ville blitt den første TLPen i brasiliansk farvann, og var planlagt for Papa Terra-feltet i Camposbassenget. Valget av TLP ble tatt for løsningens rimelige metoder å bore gjennom de vanskelige saltlagene i Camposbassenget. Disse saltlagene har en tendens til å bevege seg, og en TLPs konstruksjon gjør flytting og omplassering lettere.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger