Publisert 4. februar 2000

Tillitsvalgt i Aker Solutions, Atle Tranøy, slakter dagens anbudssystem i oljeindustrien og mener at pris ikke kan være eneste faktor.

Tranøy ble mandag invitert til næringsminister Trond Giske for å innta rollen som «næringsminister for en dag». Der benyttet han muligheten til å slakte dagens regime for anbud i oljeindustrien.

– Jeg er grundig lei av utenlandske dumpingtilbud. Vi må legge inn andre kvaliteter enn ren priskonkurranse i anbudene, sier Tranøy til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han mener dagens system er dårlig både for leverandører og oljeselskaper, og at det ikke bidrar til å fremme innovasjon og utvikling.

– Jeg tror mer på en partnerskapstankegang, der det bygges inn andre ordninger som også fremmer kostnadsbevisstheten, foreslår Tranøy.

Dagens system er kun et forsøk på å skvise norsk leverandørindustri.

– Det ville være å skyte seg selv i foten dersom anbudet for å bygge Goliat- plattformen gikk utenlands. Da ville andre stikke av med gevinsten. Plattformen må bygges i Norge, sier Tranøy til ANB.

Nå frykter han at de viktigste kontraktene går til asiatiske verft og at politikerne tar seg overstyre av kravet om næringsnøytralitet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger