Publisert 4. februar 2000

Oljedirektoratet melder om at Statoil har boret tørt på sin Lunde-brønn i Barentshavet. Det er den andre tørre Lunde-boringen i Barentshavet i år.

TIL SKRUGARD: «Polar Pioneer». (Foto: STATOIL)

Også Eni har hatt et prospekt ved navn Lunde, og også der ble resultatet et tørt hull.

Statoil begynte boringen av letebrønn 7119/12-4 i lisens 488 7. januar i år med «Polar Pioneer». Brønnen ligger rundt 40 kilometer for gassfunnet Askeladd, som er en del av Snøhvitutbyggingen.

Brønnen skulle påvise petroleum i midtre jura reservoarbergarter i Støformasjonen, og disse reservoarbergartene ble påtruffet med god reservoarkvalitet. Det sekundære letemålet, Snadd-formasjonen, ble ikke nådd.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2.887 meter, og ble avsluttet i Furholmenformasjonen. Havdypet på borestedet er 192 meter.

Lunde-lisensen 488 er operert av Statoil med en andel på 33,53 prosent, mens Petoro har en andel på 30 prosent, Total har en andel på 18,4 prosent, GDF Suez har en andel på 12 prosent, Hess Norge 3,26 prosent og RWE-Dea har 2,81 prosent.

«Polar Pioneer» skal videre til letebrønnen Skrugard, som i fjor ble betegnet som et av de mest spennende prospektene av oljedirektør Bente Nyland. Skrugard ligger i lisens 532 i Barentshavet. I den lisensen har Statoil en andel på 50 prosent, Eni har 30 prosent og Petoro har 20 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger