Publisert 4. februar 2000

En britisk Teekay Petrojarl-ansatt har gått til sak mot selskapet fordi han angivelig tjener flere tusen pund mindre enn sine norske kollegaer. En Aberdeen-domstol har satt av to uker til saken.

Den Teekay Petrojarl-ansatte mannen krever kompensasjon fra arbeidsgiveren, og legger The Race Retalions Act til grunn – en lov fra 1976 som sier at man ikke kan diskriminere i arbeidslivet på grunn av rase, farge, nasjonalitet, etnisitet og nasjonalt opphav.

Forskjellsbehandling
Saksøkeren hevder at en vikarierende kollega fikk 150 pund i tillegg per natt, mens han bare fikk 43 pund per natt, melder BBC News . Mannen, som er fra South Shields, hevder også at andre arbeidere har større ferietillegg, mer i overtidsbetaling og at de har betalt under sikkerhetsmøter.

Aberdeen-domstolen har satt av to uker til saken.

Kommunikasjonssjef i Teekay Petrojarl, Axel Wiedenmann, bekrefter overfor Petro.no at selskapet blir saksøkt av en ansatt i Storbritannia, og at den ansatte føler seg urettferdig behandlet på grunn av lønnsforskjeller i forhold til sine norske kollegaer. Mannen jobber på britisk sokkel.

Lokale avtaler
Wiedenmann sier at Teekay Petrojarl har et lønnssystem der kompensasjoner og godtgjørelser avgjøres av lokale avtaler i de forskjellige landene selskapet har ansatte.

– Vi mener at anklagene er uten hold, og vi kommer til å kjempe imot i retten. Av respekt for den ansatte som har gått til sak mot oss ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere, sier Wiedenmann til Petro.no.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger