Publisert 4. februar 2000

Ansatte på den flytende produksjonsenheten på Alvheim-feltet mener samsoving er en stor fare for sikkerheten ombord. Nå klager IndustriEnergi ordningen inn for Petroleumstilsynet.

– å ikke få sove skikkelig ut i fred og ro ette lange og harde arbeidsøkter offshore går ut over trivsel, arbeidskvalitet og sikkerhet, sier forbundssekretær ved IndustriEnergis offshorekontor i Stavanger, Einar Ellingsen, i en pressemelding.

– Det meldes at folk er trette og uopplagte. Vi hører historier om ansatte som legger seg på felles oppholdsrom og lignende for å unngå å sove på den samme trange lugaren som andre. Det er heller ikke hengt opp gardiner foran sengene i alle lugarene. Misstrivselen sprer seg. Dette er helt uakseptable forhold, legge Ellingsen til.

Det er Marathon Petroleum Company Norway som eier det flytende produksjonsskipet. Marathon er også operatør på feltet. Selskapet fikk tillatelse til samsoving i fase 1, som ifølge IndustriEnergi gjelder fram til oppstart, anslagsvis ut første kvartal 2008.

IndustriEnergi er kjent med at det er søkt om godkjenning til samsoving også i fase 2 og 3. Denne søknaden er heller ikke anbefalt av de ansatte som frykter at samsoving vil bli tillatt også etter at fase 1 er ferdig, skrives det, før det legges til at IndustriEnergi krever at søknaden ikke innvilges.

Fase 2 gjelder de fem første månedene etter oppstart, og fase 3 de påfølgende tre månedene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger