Publisert 4. februar 2000

Ansatte på Gullfaks-feltet er redde for å gå på jobb, mener hovedverneombud Owe Ingemann Waltherzøe. Han mener fusjonen mellom Statoil og Hydro er årsaken til uønskede hendelser.

– Folk på Gullfaks har det ikke greit for tiden. Bare i dag har jeg fått tre telefoner fra kolleger som er livredde for å dra på jobb. De er slitne og underbemannet og føler at arbeidsmetodene er direkte risikofylte. De rekker ikke å gjøre jobben sin og får ikke ført tilstrekkelig tilsyn med utstyret, sier Waltherzøe til Stavanger Aftenblad .

Hovedverneombudet reagerer etter at Statoils hovedtillitsvalgt for Industri Energi på norsk sokkel, Per Einar Stamnes, tidligere i uken uttalte at de ansatte har tillit til Statoil, til tross for to gasslekkasjer på Snorre A med fem dagers mellomrom i forrige uke.

Les også: Ansatte har tillit til Statoil, tross gasslekkasjer

Waltherzøe mener fusjonen mellom Hydro og Statoil er årsaken til uønskede hendelser offshore, og da peker han spesielt på brønnbarrierer som ble tapt i en brønn på Gullfaks C i fjor og en gasslekkasje på Gullfaks B.

– Den nye organisasjonen har ikke satt seg, og det kommer den heller ikke til å gjøre, sier hovedverneombudet, som opplever situasjonen som frustrerende.

En annen erfaren offshorearbeider hevder at omorganiseringen har ført til at flere uerfarne ansatte driver vedlikehold på kritisk utstyr.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger