Publisert 12. juni 2007

Arbeiderpartiet vil at landets kommuner skal vedta klima- og energiplaner for å redusere utslippene av klimagasser.,NYB

Samtidig vegrer partileder og statsminister Jens Stoltenberg å komme nærmere inn på hva regjeringen vil foreslå nasjonalt i den lenge varslede klimameldingen.

Partiets sentralstyre vedtok tirsdag at klima skal være ett av fire hovedsaker i den kommende valgkampen. I vedtaket heter det at Ap vil øke støtten til kollektivtrafikken og bygge ut jernbanen og bybaneløsninger. Alle kommunene skal ha kildesortering.

På landsbasis hevdet statsministeren tirsdag at de viktigste tiltakene allerede er kommet på bordet og lovet at det skal skje betydelige reduksjoner i Norge. Han avviste Fremskrittspartiets løsning om at reduksjonene skal skje ved kvotekjøp i utlandet.

– Mange av tiltakene vi vil foreslå i Norge vil være billigere enn å kjøpe kvoter i utlandet. Det blir også billigere fordi mange tiltak vil gi bonuser i form av miljøeffekter på andre områder, sa Stoltenberg.

Han ville ikke si hva klimameldingen ville inneholde, men slo fast at de tiltakene som legges fram så langt som mulig skal tallfestes.

– De viktigste tiltakene er allerede foreslått i form av satsning på fornybar energi, miljøavgifter, økningen i satsingen på jernbane og gassrensing på Mongstad., sa han.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger