Publisert 31. juli 2007

Partiet til Russlands president Vladimir Putin ønsker å nominere ham som kandidat ved presidentvalget i 2012, ifølge en av Putins nærmeste medarbeidere., NTB

Dermed kan Putin komme til å vende tilbake til presidentposten etter et opphold på fire år.

– Siden presidenten har bestemt seg for ikke å stille til en tredje periode (i 2008), er vårt parti klare til å nominere Vladimir Putin i 2012, sier Sergej Mironov til Itar-Tass.

Ifølge den russiske grunnloven fra 1993 kan ikke presidenten sitte i mer enn to perioder, og Putin har lovet at han kommer til å gå av neste år. Men det ligger ingen begrensninger i grunnloven mot at en person kan bli valgt til president på nytt etter et opphold på en periode eller mer, skriver Financial Times.

Mandag kom det rapporter om at den heller ukjente teknokraten Sergej Narysjkin nå seiler opp som kandidat til å etterfølge Putin som president. Narysjkin er utnevnt til en svært sentral stilling i russisk næringsliv.

Han får sjefsjobben i et konglomerat som styrer all sivil og militær skipsbygging i landet, skrev Moskva-avisene Izvestija og Kommersant mandag. Narysjkin har hatt rang av visestatsminister og vært regnet som teknokrat snarere enn politiker.

Til nå har Dmitrij Medvedev og Sergej Ivanov, som begge har rang av første visestatsminister, vært regnet som favoritter til å overta når Putin går av i 2008. Opposisjonen i Russland anklager Putin for selv å ville styre valget av etterfølger.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger