Publisert 31. mars 2006

Den 19. konsesjonsrunden åpner for en omfattende leteaktivitet i Barentshavet, og både Statoil og Hydro er fornøyd med tildelingene. Selskapene som får tilbud om utvinningstillatelser finner du her.

NTB

– Dagens tildeling er et viktig skritt på veien mot en langsiktig utforskning av området, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp).

Olje- og energidepartementet tildelte fredag 13 nye utvinningstillatelser, og i alt 17 selskaper har fått tilbud om å være med. Selskapene vil få tilbud om deltakelse i til sammen 33 blokker eller deler av blokker.

Følgende selskaper får tilbud om utvinningstillatelser (antall operatørskap/totalt antall utvinningstillatelser i parentes):

BG Group (5/8),
ConocoPhillips (0/1),
DNO (0/1),
Gaz de France (0/2),
Idemitsu (0/2),
Norsk Hydro a.s (2/2),
Noreco (0/1),
Revus Energy (0/1),
RWE Dea (0/3),
Statoil ASA (3/5),
Total (1/2),
Discover Petroleum (0/1),
ChevronTexaco (0/1),
Amerada Hess (0/2),
Eni Norge (0/1),
Norske Shell (1/1) og
Talisman (1/1).

Statoil fikk alt
Konserndirektør og ansvarlig for norsk sokkel i Statoil, Terje Overvik, sier til NTB at Statoil er veldig fornøyd etter å ha fått alt de søkte på i den 19. konsesjonsrunden. Det gjelder andel i fire blokker, hvorav operatørskap i tre av dem, i Barentshavet og en blokk i Norskehavet, der Shell skal være operatør.

Overvik mener utviklingen i Barentshavet er positiv. Han hadde håpet på et annerledes utfall for Nordland VII og området utenfor Troms, slik at i alle fall konsekvensutredningen kunne ha startet opp. Ifølge Overvik er det åpnet for seismiske undersøkelser og visse andre undersøkelser i disse områdene.

– Regjeringens standpunkt forsinker prosessen i disse områdene, men vi tar naturligvis vedtaket til etterretning, sier Overvik.

Hydro fornøyd
Hydro er tildelt to operatørskap i 19. konsesjonsrunde. Informasjonssjef for leting i Hydro, Bjørn Mauritzen, sier til NTB at begge tildelingene gjelder blokker i Barentshavet. Den ene øst for Goliat og den andre nordøst for Hammerfest.

Hydro har store forventninger til blokken øst for Goliat. Direktør for Utvikling Norge i Hydro, Lars Christian Alsvik, sier at Hydro er svært fornøyd med tildelingene av to operatørskap med høy eierandel i Barentshavet. Tildelingene i Barentshavet legger grunnlaget for videre utforskning av dette området.

– Hydro ønsker å spille en ledende rolle i utviklingen av Barentshavet, sier Alsvik.
Han mener det er positivt at myndighetene har tildelt omsøkt område i Barentshavet i denne konsesjonsrunden.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger