Publisert 4. februar 2000

Statkraft åpner i dag sin første solpark i Italia som skal levere fornybar energi tilsvarende forbruket til 1.200 italienske husholdninger.

– Akkurat som England subsidierer vindkraft, har Italia svært gode rammebetingelser for solkraft. Vi mottar et fast påslag på 34,57 eurocent per kilowattime i 20 år. Om ikke dette hadde resultert i lønnsom butikk, ville vi ikke ha investert, sier Torbjørn Steen, informasjonssjef i Statkraft AS til petro.no.

Statkraft har investert 13 millioner euro i solparken som tilsvarer om lag 104 norske millioner kroner. Anlegget ligger like sør for Roma og har en samlet kapasitet på 3,3 MW. Det gir en årlig kraftproduksjon på 4,5 millioner kWh.

– Utviklingen av solkraft er en del av vår strategi for å opprettholde Statkrafts posisjon som størst i Europa innen fornybar energi, sier konsernsjef Bård Mikkelsen.

Statkraft har inngått rammeavtale med Siemens Energy om bygging av inntil 40 MW ny solkraft i Italia. Avtalen dekker hele Statkrafts prosjektportefølje i Italia. Den neste solparken som skal bygges til våren, ligger i nærheten av dagens park i Casale.

– Etter en vellykket bygging av Casale solpark for Statkraft, fortsetter vi vårt samarbeid på nye solparker i Italia, sier René Umlauft, leder av divisjonen for fornybar energi i Siemens Energy.
Solkraft krever 30 mål per MW, men roterende solkraftpaneler krever enda større plass.

Innen 2012 har Statkraft som mål å eie og drive solparker i Italia og Spania med en kapasitet på minst 75 MW.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger