Publisert 4. februar 2000

Sikorsky og FlightSafety International oppretter et FlightSafety treningssenter ved Stavanger lufthavn, Sola. Det gir rundt 15 arbeidsplasser.

– Per i dag er det ingen simulator-treningsanlegg for piloter på typen Sikorsky S-92 i Norge, heter det i en melding.

Sikorsky S-92 er den mest brukte typen i offshore transport av personell på norsk sokkel, og er også kandidat til å erstatte dagens Sea King redningshelikoptre.

– Når FlightSafety Internationals treningsanlegg åpner i Norge, øker mulighetene for mer tilpasset og effektiv trening, som igjen vil kunne øke flysikkerheten, heter det videre.

Det nye treningsanlegget på Stavanger lufthavn, Sola, som åpner i februar 2013, er utstyrt med S-92 nivå D Full Flight Simulator, og skal være den mest avanserte og høyeste sivile kvalifisering tilgjengelig for industrien i dag.

En simulator av denne typen representerer en betydelig investering for FlightSafety. Det nye treningssenteret er forventet å skape 10-15 nye arbeidsplasser i regionen, forklarer FlightSafety Internationals direktør for Helicopter Business Development, David Powell.

Kontrakt mellom FlightSafety og helikopteroperatør Bristow Norway for bruk av simulatoren er allerede inngått. Renee de Jong, administrerende direktør i Bristow Norway, gleder seg til åpningen av det nye læringssenteret og bruk av simulator:

– Det faktum at våre piloter ikke lenger vil behøve å reise utenlands for trening, innebærer betydelige effektivitetsgevinster for oss i form av redusert tidsforbruk og reisekostnader forbundet med trening, sier han i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger