Åpner strømninganlegg i Stavanger

Publisert 24. juni 2014

Emerson Process Management åpner nytt strømningsanlegg for Roxar Technologies i Stavanger.,Det nye anlegget skal ifølge Emerson øke produkjsonskapasiteten og drive utviklingen av flerfasemålere fremover, slik at olje- og gassoperatører får tilgang til kontinuerlig brønn- og strømningsinformasjon og får maksimal reservoarytelse fra sine flerfasemålere og produksjonsdata.

Det spesialbygde anlegget er utformet for å gjenskape trefasestrømmer i olje- og gassproduksjon, og vil spille en nøkkelrolle i å sikre at Emerson fortsetter å støtte sine olje- og gasskunder ved å levere pålitelig og nøyaktig topside og subsea strømningsmålere, som opererer på tvers av alle reservoarforhold under levetiden til en brønn.

– I en tid med økende reservoarkompleksitet og raskt skiftende brønnforhold, står flerfasemålere i dag overfor nye utfordringer og økende etterspørsel, sier Steve Grundmeier, president i Emersons Roxar-virksomhet.

– Det er derfor strømningsanlegget og teknologien innlemmet i det er så viktig. Det nye anlegget vil gi oss mulighet til å grundig teste og validere vår strømningsmålingsportefølje, gjøre oss i stand til å øke produksjonskapasiteten, kontrollere våre leveringstider og sørge for at vi fortsetter å drive innovasjon i strømningsmåling, sier han.

Strømningsanlegget blander diesel, saltet vann fra springen og nitrogen for å imitere flerfasestrømningen som kommer ut av olje- og gassproduksjonsbrønner.

Det nye anlegget er en del av Emersons globale investeringer i strømningsmålingsteknologitfasiliteter og tjenester, og legges til eksisterende strømningsproduksjon og servicenettverk, inkludert anlegg i USA, Brasil, Mexico, Nederland, Romania, UAE, Kina, Japan, Singapore og Australia.

Siste fra forsiden

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger