Åpnet nytt teknologisenter

Publisert 26. august 2014

I dag var den formelle åpningen av GE Subsea’s teknologisenter i Dusavik., I dag åpnet GE Oil & Gas offisielt dørene i det nye teknologisenteret sitt i Dusavik. Senteret, som har kostet 5 millioner dollar, fungerer som en visuell presentasjon av en rekke av GE’s teknologier fra flere av selskapets avdelinger.

I senterets første etasje er temaet subsea, mens du i andre etasje finner offshore, midstream og downstream. Alt sammen krydret med et vell av 3D-modeller og illustrasjonsvideoer på skjermer.

I øverste – altså tredje – etasje er det installert rom der ansatte kan trene på å bruke utstyr, i tillegg til møterom.

Vil øke krysskompetansen

– Det vi prøver å oppnå med dette senteret det er å bringe all kraften vi har i form av teknologi inn i samme hus. Hvordan kan vi utnytte alle segmentene i GE Oil & Gas. Ikke minst med tanke på utfordringene vi står overfor med kostnader på oljesektoren og ikke minst utfordringene i at mye av hydrokarbonene vi har ligger sånn til at det krever eksepsjonelle team for å få det opp, samtidig som det skal være kostnadseffektivt, sa regionsjef for Norden, Tom Huuse, under åpningen.

GE som konsern driver med en hel del mer enn olje- og gass, Huuse håper de forskjelige segmentene kan dele og inspirere under samme tak.

– Samfunnsansvar

– Vi ønsker å se på hvordan vi kan bygge ting sammen og hente inspirasjon fra ulike segmenter for å se hvordan vi kan jobbe med konkrete løsninger. Det er viktig for oss å bygge på kompetansen, ikke minst hos våre egne ansatte. Vi har også inngått et samarbeid med universitetet i Stavanger, og ser på det som et samfunnsansvar at vi er med å tilrettelegge og hjelpe til med å utvikle talenter, spesielt innenfor olje- og gass og kanskje aller mest for subsea-bransjen.

Huuse tror både GE, studenter og kunder vil nyte godt av mulighetene som følger teknologisenteret.

– Vi kommer til å bruke samspillet og den avtalen vi har med universitetet aktivt. Ikke bare ønsker vi å bruke våre egne og de beste ingeniørene vi har til å holde foredrag på universitetet, men vi ønsker også å dra inn studentene hit. Vi kan ha foredrag her inne, men de kan også være her og spille på idetankene vi allerede har og jobbe målrettet mot å løse oppgaver, underbygge sine egne mastergrader og så videre. Så dette tror jeg blir et veldig spennende samarbeid for alle parter.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger