Publisert 4. februar 2000

I går ble Norwegian Research Centre for Offshore Wind Technology (NORCOWE) åpnet av ordføreren i Bergen. Senteret skal sikre samarbeid mellom industri og store internasjonale forskningsmiljø innen offshore vindkraft.

– Det er med stolthet jeg kan åpne senteret, sa ordfører Gunnar Bakke under åpningen.

I februar i år tildelte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen forskerne i Bergen, ved Christian Michelsen Research i spiss, vertskapsrollen for et internasjonalt virtuelt senter for offshore vindkraft.

De to eksisterende senterne i Trondheim, NOWITECH og CEDREN, skal sammen med NORCOWE bli hovedbrikkene i arbeidet om å gjøre offshore vindkraft til en større del av energiforsyningen til Norge.

– Målet er å koble norsk kompetanse og erfaring innen offshore teknologi sammen med dansk vindkompetansen, skriver NORCOWE i en pressemelding.

Forskningspartnerne ved senteret blir Christian Michelsen Research (vertskapsinstitutt), Unifob, Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder, Universitetet i Stavanger og Aalborg Universitet.

Industripartnerne er Statkraft, Vestavind Offshore, Agder Energi, StatoilHydro, Lyse, Aker MH, National Oilwell Norway, Origo Engineering og Norwind.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger