Apply samlokaliserer

Publisert 4. februar 2013

Apply Oil & Gas samlokaliserer selskapets kompetansemiljøer i Stavanger-området i et nytt bygg på Forus.,Torsdag markerte kunder og ansatte hos Apply Oil & Gas den offisielle åpningen av selskapets nybygg og hovedkontor nordvest på Forus. I de 7.000 kvadratmeter store lokalene har Apply Oil & Gas samlet ingeniør- og produksjonsmiljøene i Stavanger-området under ett tak. Tidligere har disse miljøene vært fordelt på to lokasjoner, på Forus og i Jåttåvågen. Det nye bygget er nå arbeidssted og base for 150 av de totalt 220 ansatte i Apply Oil & Gas.

Bygg for framtiden
– Det nye hovedkontoret gir oss et sterkt fundament for videre utvikling og vekst, og bidrar til å befeste vår posisjon som en ledende leverandør av kontrollsystemer, produkter, systempakker og tjenester til den globale oljeindustrien og maritime næringen, sier Peter Nygaard Andersen, administrerende direktør i Apply Oil & Gas.

– Ved å samle ingeniør- og produksjonskompetansen vi har her i Stavanger-regionen i moderne lokaler som er skreddersydd for driften vår, oppnår vi viktige synergieffekter i form av økt effektivitet, bedre gjennomføringsevne og en styrking av hele leveranseporteføljen vår. Alt dette kommer selvsagt kundene våre til gode.

I nybygget er det 4.000 kvadratmeter med kontorlokaler for ingeniører, ledelse og støttepersonell. Den vel 1.600 kvadratmeter store verkstedseksjonen inneholder moderne produksjonsfasiliteter. Bygget kompletteres med et 1.400 kvadratmeter stort varemottak og lager, og et vel seks mål stort uteareal.

HMS-fokus
– Lokaliseringen nordvest på Forus gir nærhet til den viktige transportåren E39, noe som forenkler og styrker logistikken vår. Samtidig bidrar plasseringen like ved den nye hovedvegen til Sola med god profilering av Apply Oil & Gas, sier Nygaard Andersen.

Hensynet til helse, miljø og sikkerhet står sentralt i alle selskapets aktiviteter, og HMS har også vært stått sentralt i planleggingen av nybygget.

– Vi har lagt stor vekt på å få kontor- og produksjonslokaler som er utformet for sikre og gode arbeidsprosesser, poengterer direktøren.

Apply Oil & Gas er et selskap i Apply-gruppen, leverandør av tjenester og teknologiprodukter for olje- og gassindustrien. Gruppen har rundt 2.000 ansatte, og hadde en omsetning på 3,1 milliarder kroner i 2011.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger