Publisert 15. mars 2006

Arbeiderpartiets stortingsgruppe kommer med klare anbefalinger til sine energi- og miljøpolitikere og til regjeringen om hva som bør tillates av oljevirksomhet i nordområdene. Saken ble behandlet på partiets gruppemøte onsdag kveld.

NTB

– Det var en del av den interne behandlingen. Vi kommer med klare signaler og anbefalinger. Dette er en del av en intern prosess. Men vi kommer med innspill til regjeringen, sier parlamentarisk leder Hill Marta Solberg til NTB.

Solberg vil ikke si noe om hva anbefalingene går ut på.

Kan si nei
Onsdag ble det også kjent at AUF mener at deres stortingsrepresentanter bør vurdere å stemme nei til forvaltningsplanen dersom den ikke blir god nok.

Etter gruppemøtet sier nestleder Martin Henriksen til NTB at AUF ikke kommer til å gi seg.
– Ap har som sitt forhandlingsgrunnlag å få mest mulig oljevirksomhet. Men det er tre partier som skal si sitt før regjeringen kommer med sin stortingsmelding, sier han.

Henriksen understreker at AUF ikke kommer til å gi seg, men vil fortsette å stille strenge miljøkrav for å hindre oljevirksomhet i enkelte omdiskuterte områder.

Kompromiss mulig
Han har ikke gitt opp troen på at det er mulig for de tre regjeringspartiene å komme fram til et akseptabelt kompromiss.
– Men det er diskusjon innad i Ap hva som er den beste løsningen, legger AUFs nestleder til.
Han gjentar at AUF kan komme til å oppfordre sine representanter til å stemme nei dersom resultatet blir uakseptabelt.

– Vi har et ansvar for å se lenger framover enn de neste fire årene. Noen må si klart ifra om det, understreker Henriksen.

AUFs representanter har tidligere kommet med klare krav om å skåne Lofoten, Vesterålen og deler av Barentshavet for oljevirksomhet.

Hvordan forvaltningsplenen, som skal legges fram før påske blir, avgjøres av tautrekking innad i regjeringen. Saken blir etter alt å dømme avgjort på topplan i forhandlinger mellom statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Sp-leder Åslaug Haga og SV-leder Kristin Halvorsen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger