Arbeider alvorlig skadet i klemulykke på Skandi Skansen på Njord
Glenn Stangeland
8. november 2019
Foto: DOF
Arbeider alvorlig skadet i klemulykke på Skandi Skansen på Njord
Glenn Stangeland
8. november 2019

27. september ble en arbeider alvorlig skadet under forankringsarbeid på Njord-feltet.

Det viser et varsel til Petroleumstilsynet.

Slik beskrives hendelsen i dokumentet:

«Under forankringsinstallasjon med installasjonsfartøyet Skandi Skansen på Njord feltet, mistet assistansefartøy Normand Ferking strekk som holdt forankringslinen. Dette førte til at leggeutstyret om bord på Skandi Skansen ble overbelastet og deler av utstyret beveget seg ukontrollert på dekk. En person involvert i operasjonen var i nærheten av utstyret som flyttet seg med stor hastighet, og ble truffet og klemt av en ståldel. Den skadde personen ble raskt tatt hånd om av personnel i nærheten, og sykepleier kom til skadestedet relativt umiddelbart. 

Den skadde ble fraktet til helidekk for transport til land. Fartøyet var på dette tidspunktet i kontakt med hovedredningssentralen i forbindelse med transport av syk person om bord til land. Helikopteret var derfor kort vei unna, og den skadde ble fraktet til land kort tid etter hendelsen.»

I varselet er hendelsen kategorisert som «alvorlig og akutt skade». Petroleumstilsynet har fått informasjon om at skaden var «alvorlig, men ikke livstruende». Tilsynet henviser til operatør for ytterligere informasjon om den skadde. 

Equinor er ansvarlig operatør på Njord, men selskapet «har ikke flere opplysninger å gi» om arbeiderens tilstand.

Søk i over 1300 uønskede hendelser fra de tre siste årene – prøv Petro Database gratis i 30 dager, ingen bindingstid!