Publisert 4. mai 2006

66.500 personer er registrert som helt ledige arbeidssøkere hos Aetat ved utgangen av april. Det er 18.200 færre arbeidsledige enn på samme tid i fjor.

NTB

I tillegg til de 66.000 helt arbeidsledige er det 32.700 personer som er delvis sysselsatt og 11.700 som deltar i arbeidsmarkedstiltak. De som er delvis sysselsatt har en ordinær deltidsjobb, men ønsker seg mer arbeid.

Det totale antall helt eller delvis arbeidsledige er dermed 110.900 personer eller 4,7 prosent av arbeidsstyrken.

Justert for vanlige sesongvariasjoner gikk det samlede tallet på helt arbeidsledige og tiltaksdeltakere ned med 2.700 i løpet av april.

Flere stillinger
Tallet på ledige stillinger øker. I april ble det registrert 38.800 nye ledige stillinger, og dette er en økning på 39 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

– Jeg registrerer med stor tilfredshet at god tilgang på ledige stillinger har ført til at arbeidssøkere kommer stadig raskere i jobb. Også de langtidsledige drar nytte av det gode arbeidsmarkedet, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).
Blant de helt arbeidsledige er det 12.000 som har vært ledige i mellom ett og to år og 10.000 som har vært ledige i to år eller mer. Det er en nedgang på 21 prosent blant dem som har gått lengst arbeidsledig.

– I april var tilstrømningen av nye arbeidssøkere til Aetat 16.800 personer. Dette er det laveste nivå siden Aetat begynte disse registreringene i 1999, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt.

Alle grupper
Arbeidsledigheten har gått ned for alle yrkesgrupper. Nedgangen har vært sterkest i industri, bygg og anlegg, ingeniør- og IT-bransjen.

I forhold til april i fjor er det 31 prosent færre ledige i industriarbeid, 30 prosent færre innenfor bygg og anlegg og 29 prosent færre innenfor ingeniør- og IT-bransjen.

Størst nedgang i arbeidsledigheten har det vært blant menn i aldersgruppen 25-29 år, der det er 2.300 færre arbeidsledige sammenlignet med april i fjor. Nedgangen er på 31 prosent.
Ledigheten har gått ned for begge kjønn og i alle aldersgrupper.

Det er størst arbeidsledighet blant menn i aldersgruppen 20-24 år, hvor 5,6 prosent er registrert som arbeidsledige. For kvinner er ledigheten høyest i aldersgruppen 25-29 år med 4,2 prosent. I aldersgruppen 50-59 år er arbeidsledigheten lavest: 1,6 prosent blant kvinner og 1,9 prosent blant menn.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger