5000 Equinor-ansatte kan bli rammet av vekterstreiken
NTB
NTB
27. november 2020
5000 Equinor-ansatte kan bli rammet av vekterstreiken
NTB
NTB
27. november 2020

Den pågående vekterstreiken er i ferd med å ramme norsk oljevirksomhet kraftig. 5.000 Equinor-ansatte kan bli sittende fast i Nordsjøen på grunn av streiken.

Vekterstreiken har pågått i flere måneder, og tirsdag ble den trappet opp. Natt til lørdag er det varslet ny eskalering, og denne opptrappingen kan føre til problemer for oljearbeiderne, skriver Stavanger Aftenblad.

Streiken fører blant annet til at mange helikoptre står på bakken – fordi det ikke er vektere på jobb på heliportene.

Rundt 5.000 Equinor-medarbeidere vil ikke komme seg til eller fra installasjonene ute i havet hvis konflikten trappes opp som varslet. Det omfatter både leverandører og Equinor-ansatte.

– Det er ingen tvil om at en opptrapping vil få store konsekvenser. Situasjonen er ganske uoversiktlig, sier pressekontakt Morten Eek i Equinor.

Da streiken ble trappet opp tirsdag, utelukket ikke Equinor at det kan føre til at produksjonen på feltene i Nordsjøen må stenges ned.

Bransjeforeningen Norsk olje og gass opplyser at situasjonen er den samme for ytterligere 1.000 medarbeidere tilknyttet andre selskaper. Dermed vil totalt om lag 6.000 oljearbeidere sitte fast.

Streiken har pågått i over to måneder, noe som er uvanlig lenge i norsk sammenheng.