Publisert 4. februar 2000

I fjor varslet 80 prosent av britiske olje- og gasselskaper at de måtte si opp folk, mens nå sier nesten like mange at de har for lite folk. Nå sliter selskapene med å få tak i kompetente folk.

TRENGER MER FOLK: Britisk oljeindustri.
(Illustrasjonsfoto: KEPPEL)

En undersøkelse utført av handelskammeret i Aberdeen viser at 60 prosent av operatørene og 89 prosent av kontraktørene i oljebransjen nå sier de er ute etter å ansette flere. På tross av at 80 prosent av oljeselskapene også sier at de har gitt lønnsforhøyelser det siste året, sliter selskapene med å få tak i kompetansen de er ute etter. Det gjelder spesielt prosjektingeniører, subseaspesialister, boreoperatører og geologer.

– Hovedbudskapet i denne undersøkelsen er at aktiviteten på britisk sokkel er i ferd med å returnere etter et tøft år i 2009, sier Robert Collier, leder for handelskammeret, til avisen The Scotsman.

– Stabile olje- og gasspriser, et økende investeringsnivå og positive framtidsutsikter på kort sikt fører også til mer tillit til fremtiden på lang sikte. Men, vi ser også utfordringer på horisonten. En av disse blir rekruttering og å holde på kompetanse, spår Collier.

Nå fryktes det til og med at prosjekter vil bli utsatt på grunn av mangel på kompetanse.

– Underskuddet på kompetanse er ingen krise enda. I nesten alle sektorer ser selskaper etter folk med erfaring, snarere enn folk som kommer rett fra skolebenken. Ledere og erfarent teknisk personell er det for lite av, sier Cliff Lockyer, som har skrevet rapporten, og som er forsker ved Fraser of Allander Institute.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger