Publisert 13. juni 2007

Nærmere 55.000 arbeidstillatelser ble gitt til borgere fra de nye EU-landene i fjor. Det er en økning på 47 prosent fra året før. Flest tillatelser ble gitt til polakker.

NTB

1.703 polakker søkte om familiegjenforening i 2006, ifølge tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Også det er en dobling fra året før. Det fremgår av den ferskeste dokumentasjonen på status for arbeidsinnvandring til Norge, Integreringskart 2007, som ble kommentert av utvalgte bidragsytere i Oslo onsdag.

Rapporten er utarbeidet i regi av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI), og vil bli et vesentlig bidrag til Stortingsmelding om arbeidsinnvandring, som blir lagt fram på vårparten neste år.

– Regjeringens prioritet nummer én er å mobilisere innenlands arbeidskraft. Men vi vet at Norge har og fortsatt kommer til å ha underskudd på arbeidskraft i årene som kommer.
Stortingsmeldingen vil skissere Norges strategi på lengre sikt for å sikre oss nødvendig arbeidskraft, men samtidig sørge for en best mulig integrering av dem som kommer, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NTB.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger