Publisert 4. februar 2000

Archer får omkring 300 millioner i lån fra Seadrill under den pågående gjeldskrisen. Lånet fra Seadrill forfaller 10. desember i år.

Selskapet melder at de vil bryte vilkårene for sine lån i tredje kvartal, og at de derfor har gått inn i gjeldsforhandlinger med kreditorene, skriver økonominettstedet E24 .

Førstkommende fredag offentliggjør Archer sitt resultat for tredje kvartal, og har i forkant lagt ut en melding på sine nettsider, der gjeldskrisen blir presentert.

årsaken til de økonomiske problemene for selskapet skal være «betydelig prispress og lavere enn forventet utnyttelsesgrad» i det nord-amerikanske markedet, ifølge E24.

Archer, som er kontrollert av John Fredriksens melder at Seadrill har kommet på banen med en mellomfinansiering på 55 millioner dollar. Finansieringen skal holde hjulene i gang frem til en ny finansering er på plass.

Lånet forfaller den 10. desember i år.

Archer skriver vidrere at de tror en ny finansieringsavtale med kreditorene vil være på plass innen årsskiftet, og at de dermed igjen vil kunne få tilgang på finansiering og betale ned redningspakken fra Seadrill.

Ifølge selskapet er de helt avhengig av finansiell støtte fra sine største aksjonærer for å få til en løsning, skriver E24.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger