Publisert 4. februar 2000

Oljeservicegiganten Archer har vedtatt å kjøpe Great White Energy Services for den nette sum av 742 millioner dollar, eller rundt fire milliarder kroner. Det vil gi Archer en fot innenfor frac-markedet og gi økt styrke innen coil tubing og retningsstyrt boring.

GEWS’ karakteristiske Mack-lastebiler er stylet for å hedre
haitypen selskapet er oppkalt etter (foto: GEWS)

Great White Energy Services (GWES) er et amerikansk selskap både i opphav og operasjonell virksomhet, og er en stor aktør innen ukonvensjonell olje- og gassproduksjon i USA. Kombinert med Archers amerikanske tilstedeværelse vil det nye, sammenslåtte selskapet være aktivt i alle de amerikanske, landbaserte olje- og gassregionene.

GWES er spesialister innen trykkontroll, coil tubing og snubbing, retningsstyrt boring og trykkpumping, inkludert fracing (overflatestyrt, kontrollert oppsperkking av reservoarer for å øke utvinningen) og nitrogenbehandling. Selskapet har i dag 13 lokasjoner i USA, de fleste lokalisert nær ukonvensjonelle gassressurser i blant annet Michigan, Oklahoma, Texas, West Virginia, Colorado, Arkansas og Wyoming. Archer har selv planer om å åpne et nytt hovedkvarter for sin trykkontrollvirksomhet i Oklahoma City.

Et steg i riktig retning
– Great White har et erfarent lederskap og operasjonslag med lange meritter innen oljeservice, og er et velkomment tilskudd til våre amerikanske aktiviteter. Kjøpet av GEWS er i tråd med vårt ønske om å bedre betjene våre kunder, som nå vil få nyte godt av vår økte styrke innen retningsstyrt boring og trykkontroll og nye muligheter for trykkpumpetjenester. For Archer er dette et steg i riktig retning for å bli den verdensledende leverandføren av bore- og brønntjenester, og vi ønsker å ta disse nye tjenestene til det internasjonale markedet i løpet av de kommende årene, sier Archers president Jørgen P. Rasmussen i en kommentar.

Kjøpet av GWES gjøres kontant og gjeldsfritt, og er forventet å bli fullt gjennomført i løpet av tredje kvartal i år. Archers to største aksjonærer, Seadrill og Lime Rock Partners, garanterer for pengene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger