Årets «Oilman of the year»-pris går til Lundins Hans Christen Rønnevik

(Foto: Lundin)
Publisert 1. juni 2012

Lundins letesjef, Hans Christen Rønnevik, ble i kveld tildelt prisen Oilman of the Year 2012, som utdeles hvert år av Society of Petroleum Engineers (SPE) Stavanger.

Det var under SPEs årlige grillfest i Stavanger at prisen ble utdelt.

– Årets Oilman of the year ble i år delt ut til en person som har bidratt til store funn på norsk sokkel. Store deler av tiden siden hans inntreden i oljeindustrien i 1972, har han jobbet med å lete etter olje og gass i ulike selskaper. Han har vært med på å bygge opp oljedirektoratet, jobbet i Shell og i Saga, og har til og med blitt tilbudt pensjon i 1999, men har det fortsatt gøy på jobben, heter det i begrunnelsen for utdelingen.

– I fjor fant han sammen med det Svenske selskapet Lundin Petroleum verdens største oljefunn i 2012, ved å benytte nye metoder på eldre datasett fra modne områder i Nordsjøen. Han er Geolog av utdannelse, og sier selv at «man trenger ikke å være en ungsau for å tenke nytt». SPE anerkjenner Hans Christens store erfaring og hans genuine interesse for den lærende organisasjonen og kunnskapsgenering. Han er opptatt av å dele kunnskap, og fremstår som en rollemodell til etterlevelse i form av hans engasjement for jobben sin, og hvordan han blir oppfattet av sine kolleger.

Rønnevik trer inn i rekkene som den 26. Oilman of the Year.

Under festen ble det også tildelt tre andre priser; PhD Student of the Year, Master Student of the Year, og Bachelor Student of the year.

PhD-prisen ble delt mellom Birgit Vignes, som har «gjort mest for å utvikle vår nåværende forståelse av brønnintegritet» og Seyed Ahmad Mirhaj for sitt PhD-prosjekt angående modellering av friksjon i brønnen i form av strekk/press, knyttet til lange horisontale brønner.

Masterstudentprisen var også delt i år, mellom Ole-Erik Vestøl Endrerud og Riad El-Wardani. Bachelorprisen gikk til Vladimir Marchenkov.

Siste fra forsiden

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger