Publisert 17. oktober 2005

Politi og Petroleumstilsynet har dratt offshore for å finne ut hvorfor det begynte å brenne i en generator på Åsgard B-plattformen lørdag. Det var en strømgenerator som tok fyr, og det begynte å brenne i eksossystemet til den ene av de to generatorene om bord på plattformen, Kilde: Statoil

Begge generatorene er gassdrevne, og samtlige av plattformens 118 arbeidere, med unntak av de involverte i slukningsarbeidet, ble satt i livbåtene. Brannen ble imidlertidig raskt slukket, og mannskapet kunne gå inn i rekreasjonsrommet igjen.

Nå har både politiet og Petroleumstilsynet tatt turen ut for å finne ut hva som var årsaken til det alvorlige branntilløpet.

Det kan virke som et lignende tilfelle vi hadde på Sleipner-plattformen for noen år tilbake, sier Rune Solheim, sjefsingeniør i Petroleumstilsynet.

Åsgard B er en flytende plattform som produserer gass, og Åsgard-feltet ligger omtrent 200 kilometer fra kysten av Trøndelag. Den daglige produksjonen ligger vanligvis på rundt 42 millioner kubikkmeter gass, 16.000 fat olje og 69.000 fat kondensat.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger