Asiater erstatter vestlige i Russland

Publisert 23. september 2014

Vestlige sanksjoner kan føre til at asiatiske selskap overtar i Russland, sier landets minister for naturressurser, Sergei Donskoi.

Donskoi fortalte Reuters at asiatiske selskap har signalisert at de er interessert i å overta leting og produksjon av olje fra Arktis, samt dypvanns- og skiferoljeprosjekter, om vestlige sanksjoner fører til at arbeidet stopper opp.

– De (asiatiske selskaper) har vist sin interesse, sa Donskoi i et intervju på Reuters Russian Investment –konferanse.

– Vi har mange bedrifter, ikke bare fra industrilandene, men også fra utviklingsmarkeder, som er klar til å jobbe med oss, sa ministeren.

– De har ressurser, og i noen tilfeller, teknologi, som kan tilpasses og utvikles her. Derfor kan vi løse utfordringer og problemer knyttet til sanksjoner.

De eksterne og ukonvensjonelle oljeforekomster er avgjørende for Russlands mål om å opprettholde en råoljeproduksjon på om lag 10 millioner fat per dag, og president Vladimir Putin har beordret selskaper til å prøve å finne måter å redusere Russlands avhengighet av utenlandske selskapers kompetanse på disse områdene. Dette vil nødvendigvis ta tid, og noen analytikere sier at å erstatte disse selskapene allerede er involvert i leting ville ta år, forsinke prosjekter som Russland håper vil begynne produksjon i rundt 3-5 år.

Donskoi sa videre han er overbevist om at vestlige selskap vil overholde sine forpliktelser til olje-og gassprosjekter i Russland, selv etter at Washington påla sanksjoner mot Russlands ledende energiselskaper Gazprom, Gazprom Neft, Lukoil, Surgutneftegas og Rosneft.

– Ingen har så langt flagget intensjoner om å forlate prosjekter, sa han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger