Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro-prospektet Asterix i Norskehavet har vist seg å inneholde gass, foreløpig anslått til hele 16 milliarder Sm3. Brønn 6705/10-1 sees nå i sammenheng med fire andre gassfunn i området.

Asterix, som er i lisens 327B, ligger et stykke vest for gassfunnene Luva, Haklang og Snefrid.

– Dette er blant de større funnene som er gjort på norsk sokkel siste årene, og vi er meget godt fornøyd med resultatet, sier Tove Stuhr Sjøblom, StatoilHydros letedirektør for norsk sokkel, i en pressemelding.

Brønnen er ikke blitt formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Nå skal funnet vurderes utbygget. Det er det opp til lisensinnehaverne å avgjøre, og det er Shell, Petoro og StatoilHydro. StatoilHydro antyder at funnet kan bli bygget ut sammen med Haklang, Luva og Snefrid.

– Dette kan bidra til å legge til rette for en gassinfrastuktur på dypt vann i Norskehavet, sier Frode Fasteland, letesjef for Norskehavet.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 3775 meter under havoverflaten, og blir nå permanent plugget og forlatt. Havdypet på stedet er 1360 meter, og brønnen har blitt boret av den halvt nedsenkbare riggen «Transocean Leader». Nå skal riggen videre til utvinningstillatelse 035B for å bore avgrensingsbrønnen 30/11-7 A for StatoilHydro.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger