Atlantic Petroleum selger nordsjølisenser

(Foto: Atlantic Petroleum)
Publisert 7. mai 2015

Atlantic Petroleum UK Limited har inngått en salgs- og kjøpsavtale med Third Energy Offshore Limited om salg av lisenser i Nordsjøen.

Salget gjelder Atlantic Petroleums interesser i lisensene P1724 (UK blokk 43 / 13b som inneholder Pegasus West gassfunnet), P1727 (UK Blocks 43 / 17b og 43 / 18b) og P2128 (Block 43/12).

Selges for GBP 16,5 millioner

Under salgsavtalen vil Third Energy kjøpe Atlantic Petroleums andeler på 10 prosent i de ovennevnte lisenser for GBP 16,5 millioner, hvorav GBP 7,5 millioner vil bli betalt ved ferdigstillelse. Resterende betalinger er betinget av produksjonen fra Pegasus West og videreutvikling i blokkene.

Pegasus West brønnen (43 / 13b-7) ble boret og testet og hadde en totalrate på 91 MMSCFPD (millioner standard kubikkfot per dag) i slutten av 2014. Brønnen er ca 7 km vest/sørvest for 43 / 13b-6Z Pegasus Nord funnbrønnen. Begge brønnene er i P1724, nær det produserende Cavendish -feltet. Lisensene er
operert av Centrica Northsea Gas med en eierandel på 55 prosent. Atlantic Petroleum har 10 prosents eierandel og resterende andel på 35 prosent eies av Third Energy Offshore.

Atlantic Petroleum: – En del av vår strategi

– Salget av Pegasus og dens omkringliggende areal er en del av vår strategi for å realisere verdier på et tidlig stadium fra våre letesuksesser. Salget vil styrke balansen i inneværende periode med lav oljepris. Oppnådd pris demonstrerer tydelig verdien av vår leteportefølje, sier CEO i Atlantic Petroleum, Ben Arabo, i en pressemelding.

Atlantic Petroleum er et lete- og produksjonsselskap (E&P) fokusert på Nordvest-Europa, med offshore olje- og gassinteresser i Storbritannia, Norge, Færøyene, Irland og Nederland. Selskapet har totalt 40 lisenser som inkluderer tre produserende felt, ett felt under utbygging der produksjonsstart ventes i 2015, to potensielle utviklingsprosjekter og et betydelig antall leteprospekter.

Atlantic Petroleums hovedkontor ligger i Torshavn på Færøyene.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger