Publisert 16. november 2005

Vetco Aibel har siden sommeren 1996 hatt V&M kontrakt offshore på Troll A og på Kollsnes for Statoil. Siden siste fraværskade i 1997 er det utført 1,5 millioner arbeidstimer på kontrakten.

Petromagasinet.no

– Dette er sikkerhetsarbeid på sitt beste, fastslår selskapet.

HMS i høysete

Jan Skogseth overrekker gave til
Joleiv Kallestad som representant
for Vetco Aibels ansatte.

Milepælen med passering av åtte år uten fraværskade ble markert på Kollsnes med en sammenkomst for de som arbeider på kontrakten sammen med representanter fra ledelsen i Statoil og Vetco Aibel til stede.

– Vi kjenner ikke til at andre selskaper i bransjen har oppnådd tilsvarende resultater, sa Jan Skogseth, Vetco Aibels direktør for V&M i Norge i sin tale.

– Som arbeidsgiver, leverandør og kunde er det vårt ansvar og plikt å sørge for at våre ansatte og innleide arbeider under forhold hvor HMS blir satt i høysetet og at våre omgivelser blir tatt vare på.

Vetco Aibels ledelse er meget tilfreds med det gode resultatet som er oppnådd.

– Fra utøver til ledelse
– Helge Skjold, sektorleder i Statoil, påpekte at Vetco Aibel har i alle årene samarbeidet godt med Statoil og vist en svært oppegående HMS-kultur både når det gjelder aktiviteter på anlegg i drift og ikke minst under delstanser og revisjonsstanser.

– Det gode resultatet bunner i god erfaring og godt grunnarbeid fra alle deltakere og felles forståelse på alle nivåer – fra utøver til ledelse.

Til tross for omfattende endringer i eierstruktur og store organisasjonsendringer både hos Vetco Aibel og hos Statoil i løpet av disse årene, har HMS&K vært et ufravikelig fokusområde.

Aktivitetsnivået på Kollsnes har til tider vært preget av hurtige endringer av arbeidsomfang på grunn av nødvendige prioriteringer og uforutsette hendelser. I slike situasjoner har Vetco Aibel fremdeles evnet å holde fokus på HMS&K. Dette har de vist oss mange ganger, sa Helge Skjold.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger