Publisert 26. mai 2006

AUF gir sin egen regjering rødt kort for miljøpolitikken. – Dersom man godkjenner mobile gasskraftverk er det en skikkelig sklitakling på miljøet, sier nestleder Martin Henriksen.

NTB

Fredag fikk statssekretær Morten Wetland ved Statsministerens kontor rødt kort fra demonstrerende AUF-ere med røde flagg og paroler. Bakgrunnen er at regjeringen kan komme til å godta mobile gasskraftverk for å dekke kraftunderskuddet i Midt-Norge.

– Mobile gasskraftverk er miljøbomber, som er de mest kostbare og forurensende i verden. Det er et paradoks at regjeringen krever rensing av ordinære gasskraftverk, men kan tillate dette, sier Henriksen.

Piker mot Jens stilte opp i demonstrasjonen i regjeringskvartalet med parolen «Været er ille nok som det er – nei til gasskraft».

– Hvis vi får en kraftkrise, er det fordi norske politikere ikke har gjort jobben sin. Norge har et enormt potensial for fornybar energi, og vi kan sette i gang om vi vil, sier AUF-lederen.
Han ber regjeringen raskest mulig komme med konkrete forslag for å få mer fornybar energi, slik at mobile gasskraftverk kan unngås.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger