Tidligere Averøy-topp starter nytt selskap: – Jakter riggprosjekter
Frode Rabbevåg
2. mars 2020
Frank I. Ellingsen. (Foto: Frode Rabbevåg)
Tidligere Averøy-topp starter nytt selskap: – Jakter riggprosjekter
Frode Rabbevåg
2. mars 2020

Oceanfront er en av de siste nyetableringene i oljebyen Kristiansund. Selskapet skal blant annet drive med prosjektledelse, engineering, vedlikeholdsadministrasjon, inspeksjoner og innkjøp for kundene, og markedet finner de innenfor oljeservice, rigg og andre maritime næringer.

– Vi vil skape noe med lokal forankring og tilhørighet som blir værende i byen også i skiftende tider, forteller daglig leder Frank Ellingsen. Han kom fra jobben som daglig leder i Averøy Industripark og har tidligere bakgrunn fra blant andre Subsea 7.

De store for store

– Mange av de største selskapene innen bransjen, som for eksempel Aibel og Kværner, har blitt for store for å ta de mindre prosjektene. Her kan vi som et lite selskap være mer kostnadseffektive og ha en lokal tilhørighet med et nettverk av mindre bedrifter med god kompetanse rundt oss, fortsetter han.

Ocean Front er etablert i det tidligere Aibel-bygget sentralt i oljemiljøet i Kristiansund. I disse dager er de i ferd med å signere partneravtaler med en rekke andre bedrifter for å kunne tilby en komplett pakke tjenester.

Inngår samarbeidsavtaler

– Vi har allerede inngått samarbeidsavtaler med bedrifter som tilbyr tjenester innen blant annet sveiseteknologi og rørsystemer, og mer vil følge i tiden fremover, sier Ellingsen.

Foreløpig er det mindre prosjekter innen vedlikehold, inspeksjon, mekanisk arbeid og lignende som tilbys, men målet på sikt er å kunne ta på seg større riggprosjekt.

– Vi har tilgang til kaier, verkstedshaller i Kristiansund og riggkai på Averøy, og skal ikke legge skjul på at vi ønsker å ta på oss ulike riggprosjekt etter hvert, gjerne vedlikeholdsjobber som ikke kan utføres offshore. Slike prosjekt gir store ringvirkninger lokalt og passer bra for et selskap som vårt som kan ta prosjektlederjobben og engasjere andre lokale bedrifter med spisskompetanse det er bruk for, sier Ellingsen.

Få oversikt over riggkontrakter og letebrønner – her tester du Petro Database!