Publisert 4. februar 2000

BP har trolig utsatt planene for å drepe Macondo-brønnen i Mexicogolfen etter at boremannskapet har støtt på avfall fra avlastingsbrønnen i brønnbanen.

HUMP I VEIEN: BP håper at aksjonen i
Mexicogolfen går mot slutten, men nå har
selskapet støtt på litt problemer igjen.
(Foto: ROUGHNECKCITY)

BP hadde planer om å begynne første fase i kveleoperasjonen på Macondo-brønnen i dag, men nå rapporterer Upstream at dette trolig blir utsatt til i morgen. årsaken er at boremannskapet har funnet avfall i avlastingsbrønnen som blir boret fra «Deepwater Driller III». Denne brønnen skal bores inn i ulykkesbrønnen som førte til at riggen «Deepwater Horizon» eksploderte og sank 22. april.

– Vi var nødt til å gå ned i brønnen og rense ut det som lå der, og det vil trolig ta rundt 24 timer. Vi kan derfor få en dag eller halvannen dags forsinkelse i boreoperasjonen, og det vil trolig forsinke top kill-operasjonen omtrent like lenge, sier Thad Allen, som leder operasjonene knyttet til «Deepwater Horizon»-ulykken på vegne av den amerikanske kystvakten.

Operasjonen som nå er planlagt vil begynne ved at brønnintervensjonsfartøyet «Q4000» skal pumpe borevæske gjennom BOP-en den opprinnelige Macondo-brønnen og slik dempe strømmen opp av brønnen. Deretter vil «Development Driller III» bore de siste meterne av avlastingsbrønnen og så pumpe borevæske ned gjennom avlastingsbrønnen for å endelig drepe sirkulasjonen i brønnen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger