Publisert 12. februar 2007

Statoil vil i løpet av et par dager ha fått tilbakemelding fra de øvrige lisenshaverne på Snøhvit om det likevel skal undersøkes om oljeressursene på feltet skal utvinnes.

NTB

Da Statoil og Petoro den 10. januar ble nedstemt i lisensstyret på å bore en ny avgrensningsbrønn og gjennomføre nye markedsundersøkelser, vakte det en heftig debatt. Både fra politikere, fagbevegelse og nordnorsk leverandørindustri kom et massivt krav om også å ta ut oljereservene på Snøhvit.

Snarlig svar
– Vi har vært i dialog med både Olje- og energidepartementet og Oljedirektoratet. I denne prosessen har vi nå blitt enige med de øvrige lisenspartnerne om å vurdere saken på nytt. I midten av uka vil vi få svar fra de øvrige partnerne, sier informasjonsdirektør Jone Stangeland i Statoil til NTB.

I tillegg til Statoil (33,53 prosent) og Petoro (30 prosent), er også Total (18,40 prosent), Gaz de France (12 prosent), Hess Norge (3,26 prosent) og RWE-Dea (2,8 prosent) lisenspartnere på Snøhvit. Minst tre av partnerne må være enige før man kan gå videre med oljesonen.

Tidskritisk
I bunnen av gassreservoarene på Snøhvit ligger anslagsvis 100 millioner tonn olje som etter dagens priser er verdt 30 milliarder kroner.

– Det vil være en tidskritisk operasjon å utvinne oljen fra Snøhvitfeltet. Oljen må tas ut før gasstrykket synker under produksjonen på gassfeltet og på en slik måte at det ikke går ut over gassproduksjonen. Det betyr at oljeutvinningen må starte innen 2010 med en produksjonstid på tre-fire år, sier Stangeland til NTB.

Må ha rigg
Dette betyr igjen at det haster med å få boret en avgrensningsbrønn på Snøhvit.
– Dersom partnerne sier ja, må vi også sørge for å få en rigg på plass slik at boringen kan gjennomføres i mai, sier Jone Stangeland.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger