Publisert 4. februar 2000

Kina har avlyst et planlagt møte med en norsk oljedelegasjon i Beijing. – Har ikke fått noen begrunnelse, sier Håkon Skretting i Intsok, som mener det har en sammenheng med Nobels fredspris.

– Vi har ikke fått noen begrunnelse. Ikke har vi spurt heller, men jeg regner det som sannsynlig at dette er en del av de kinesiske reaksjonene etter tildelingen av Nobels fredspris til den fengslede opposisjonelle Liu Xiaobo, sier Håkon Skretting til Stavanger Aftenblad.

Delegasjonen består av rundt 20 representanter for tolv norske oljeleverandørselskaper. Leverandørene har hatt årlige møter med det nasjonale offshore oljeselskapet CNOOK to ganger, og onsdag skulle de altså ha startet på det tredje.

– Vi fikk beskjed på fredag om at møtet ikke ville bli holdt etter planen. Et alternativ var da at Kina skulle møte oss med representanter på et lavere nivå, men nå er dette tydeligvis droppet. Det tar vi som et tegn på at samarbeidet er prioritert av lederne i CNOOC. Flere av dem deltok på årets oljemesse i Stavanger, sier Skretting videre, og legger til at forholdet til samarbeidspartnerne fortsatt er det beste.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger